+32 (0)11 31 19 88 of +32 (0)3 320 99 10 info@amrservice.be

Blog

Home / Predictief à la carte

Predictief à la carte

4 oktober 2023 | on-site, predictief onderhoud

Predictief onderhoud wordt vaak in één adem genoemd met Industrie 4.0. De bottom-line van al die boodschappen: pomp uw productie vol met sensoren en ze zal nooit meer onverwacht stilvallen. Hoera, op voorwaarde dat u daar de nodige budgetten tegenover kan zetten. Budgetten die niet voor elke component of installatie te rechtvaardigen vallen. Vaak spreken we slechts over 2 à 3% van uw machinepark dat een dergelijke behandeling nodig heeft.

Gezond verstand

Bij AMR prediken we daarom predictief onderhoud van het gezond verstand. Samen met u analyseren we de prioriteiten en kiezen we voor de juiste aanpak in functie van de noden. Predictief onderhoud à la carte dus. Ja, we kunnen u een state-of-the-art oplossing aanreiken voor een continue monitoring van kritische delen in uw productie. Maar we helpen u ook op een budgetvriendelijke manier op weg om stappen te zetten naar een betere uptime voor andere installaties, die niet de hele productielijn tot stilstand kunnen brengen.

Operatoren trainen in eerstelijns monitoring

Zo leren we uw operatoren aan de hand van een checklist luisteren, zien en voelen of de machines waar ze bij staan nog functioneren zoals het hoort. Door dat op regelmatige basis toe te passen, creëer je eerstelijns monitoring. Bijvoorbeeld door dichtingen visueel te controleren op lekken of de hand even op de motor te leggen om te checken of hij niet te warm loopt. Simpele ingrepen die heel veel kunnen betekenen voor uw productiviteit.

Analyses door specialisten

We vullen hun analyses dan aan met wat onze specialisten leren tijdens hun inspectierondes. U staat er immers niet alleen voor. Ultrasone metingen, trillingsanalyses, oliestaalname … kunnen in plaats van continu ook op regelmatige basis gebeuren om de gezondheid van uw machinepark op te bouwen. We gieten hun bevindingen in inzichtelijke rapporten die duidelijk aangeven wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om uitval te vermijden, het energieverbruik te verbeteren of de veiligheid verder op te krikken.

Inventarisatie als basis

Gaat er toch iets fout, dan kunnen onze klanten terugvallen op de inventarisatie die we van hun machinepark gemaakt hebben. Daardoor is het meteen duidelijk over welke component het gaat en over welke technische eigenschappen die beschikt, zodat u snel de best mogelijke oplossing heeft. De meest kritische componenten hebben we voor u aangeduid en hebt u zelf op stock of houden wij voor u op stock. Tijd is cruciaal bij interventies. We helpen u die zo kort mogelijk te houden.

predictief onderhoud

Wil je meer info?
Laat het ons weten!
info@amrservice.be
+32 (0)11 31 19 88